TrueCam A7s

Professzionális autós kamera ínyenceknek.

A legújabb modell, mely a TrueCam A5 továbbfejlesztett változata. Az alapcsomagban megtalálja a sebességmérő radar detektorral ellátott GPS-modult, ahol szabadon beállíthatja Karel Zima színész vicces kommentárjait is.

Növeltük a videó felbontását, ami akár 2560×1080 (21:9) vagy 2304×1296 (16:9) 30fps frekvencia mellett. A felvétel kiváló minőségének köszönhetően az arc felismerése, illetve a rendszámtábla identifikációja, még egyszerűbbé válik. A kamera első osztályú módon kezel minden szokásos helyzet. A felvételek éjjel vagy gyenge fényviszonyok között, erős ellenfényben illetve más kihívást jelentő helyzetekben is a legjobb minőségben, maximális élesség mellett kerülnek rögzítésre.

A tartó és a töltőkábel álladó elhelyezésének köszönhetően a kamera telepítése és kezelése egyszerűbb már nem is lehetne. A mindennapi felhelyezés során elég „bepattintani“ a kamerát és már indulhat is.

TrueCam A7s

A TrueCam A7s autós kamera elülső nézetből. A tartó intelligens rögzítése, LED megvilágítás és minőségi optika, cserélhető CPL és UV szűrők felhelyezésének lehetőségével.

Nagyít

TrueCam A7s

A TrueCam A7s autós kamera oldalnézetből, ahonnan jól látszik a memóriakártya-nyílás és a HD televízióhoz vagy számítógéphez való csatlakozást szolgáló kimenet.

Nagyít

TrueCam A7s

A kamera telepítése rendkívül egyszerű a speciális tartónak köszönhetően, amibe a töltőkábel is csatlakozik. A kamera mindennapi felhelyezése gyorsabb nem is lehetne, csak „bepattintja“ a tartóba és már indulhat is.

Nagyít

TrueCam A7s

A TrueCam A7s kamera vezérlése intuitív, gyors és teljesen magyar. A legfontosabb funkciókat egy gombnyomással aktiválja akár felvétel készítése közben is.

Nagyít

A TrueCam A7s autós kamera ideális partner az Ön utazásaihoz. Újonnan elérhető Karel Zima színész vicces kommentárjaival is.

FULL HD 1296p felvétel

A kamera 2560×1080 vagy 2304×1296 felbontású videót készít. A kiváló minőségű felvételek még kedvezőtlen körülmények között is ezzel a kamerával természetesnek számítanak. Legyen szó erős napsütésről, alkonyatról, éjszakáról vagy sötétedésről, az Ön felvételei mindig tökéletesen élesek és tiszták lesznek. Ennek köszönhetően felismerheti az olyan apró részleteket is, mint az emberek arca vagy az autók rendszáma.

Sebességmérő funkció

A TrueCam A7s kamera egy újdonsága a SEBESSÉGMÉRŐ funkció. Segítségével követhető az aktuális sebesség és irány (iránytű formájában) a kijelzőn. Ezek mellett a természetesen továbbra is figyelmeztet, ha sebességmérő kamera közeledik. A kijelzőn megjelenik a megengedett sebesség, mutatja a hátralevő távolságot és jelezz gyorshajtás esetén. A SEBESSÉGMÉRŐ funkció képernyővédőnek is választható, hogy a kijelző ne legyen zavaró, például éjszakai vezetés esetén.

GPS-modul

A GPS-modul, mellyel a TrueCam A7s kamera rendelkezik, számos funkciót biztosít, melyek további részletekkel szolgálnak Önnek az utazás menetéről. A GPS-nek köszönhetően a modul rögzíti az útvonalat és az autó sebességét is. A kamera beállításaiban kiválaszthatja, hogy a sebesség megjelenjen-e a felvételen, vagy csak szoftveralkalmazás segítségével legyen látható, amivel továbbá bármikor megjelenítheti a rögzített adatokat és az útvonalat a Google Maps-on.

Sebességmérő radar detektor

A TrueCam A7s kamera egy olyan funkcióval is rendelkezik, ami figyelmezteti Önt a sztacionáris-, szakasz- és a piros lámpán való áthajtást figyelő radarokra, és az egyéb helyekre, ahol különösen érdemes óvatosnak lenni. Adatbázisunk több mint 33 ezer ilyen helyet tartalmaz Európa 36 országában, illetve Oroszországban. A hangutasítások figyelmeztetik a sofőrt a veszélyre, illetve a megengedett sebesség túllépésére. Az adatbázis teljes mértékben pontos, frissítéseit ingyenesen rendelkezésre bocsájtjuk. Az alapértelmezett hang lecserélhető Karel Zima színész vicces kommentárjaira.

Gyors mindennapi felhelyezés

A kamera gyors és egyszerű telepítése, illetve annak utazás előtti beállítása nagyon fontos a mindennapi használat során, és nem szabad, hogy Önnek sok idejét vegye el. A TrueCam A7s kamera felhelyezése csak néhány másodpercet vesz igénybe, hiszen a tartót és a töltőkábelt tartósan elhelyezheti az autóban. A kamerát ezután elég csak bepattintani a tartóba és már indulhat is.

Végtelenített feljátszás

A végtelenített feljátszás a TrueCam A7s autós kamera olyan funkciója, melynek köszönhetően folyamatosan, ciklikusan videózhat. Amint betelik a memória, a kamera elkezdi automatikusan felülírni a legrégebbi felvételeket úgy, hogy azokat újakkal helyettesíti. Nem kell tehát megszakítania az aktuális videót és kézzel törölnie régebbi felvételeket, minden automatizálva van. Amennyiben szeretne megóvni néhány fontos videót vagy fényképet a felülírástól – egyszerűen zárolhatja őket, s így azok nem törlődhetnek ki. A videót zárolhatja akár már a felvétel készítése közben is.

G-szenzor

A G-szenzor háromdimenziós térben rögzíti az autó mozgását. A rögzített adatokat bármikor megjelenítheti egy szoftveralkalmazásnak köszönhetően, így utólag elemezheti a megtett utakat. Az autós kamera továbbá ennek a szenzornak köszönhetően felismeri, ha baleset történt, és azonnal zárolja az aktuális felvételt, hogy az a végtelenített feljátszás során ne íródhasson felül. A grafikonon pontosan látható, hogy honnan érkezett az ütközés.

Prémium asszisztens rendszerek

A TrueCam A7s olyan funkciókkal is el van látva, amelyek segítenek a közlekedési balesetek minimalizálásában. Ennek következtében nem csak a gépjárművezető, hanem a közlekedésben részt vevő egyéb személyek részére is biztonságosabb a közlekedés. Az LDWS (Lane Departure Warning System) egy olyan rendszer, amely figyelmezteti a gépjárművezetőt a sáv elhagyására. Ezt a rendszert egy másik asszisztens is kiegészíti, mégpedig a FCWS (Forward Collision Warning System), amely akkor figyelmezteti a járművezetőt, ha túl közel van az előtte haladó járműhöz. Nem fog elaludni a közlekedési lámpánál sem, mert a rendszer arra is figyelmezteti, hogy az Ön előtt álló autó elindult. A funkció kiválóan használható hosszú utazások során, amikor a gépjárművezető már fáradt a hosszú vezetéstől, és a figyelme lankad. Úgy próbálunk minden összehangolni a készülékben, hogy a rendszerek felesleges zavarás nélkül segítsék a vezetést. Figyelmeztetés! A funkció jelenleg fejlesztés alatt áll (béta verzió). A használatához le kell tölteni az „L” jelű új firmware-t.

Videó zárolása

Annak érdekében, hogy a végtelenített feljátszás ne tudjon kitörölni bizonyos, Ön számára fontos felvételeket, zárolhatja azokat. A speciális lakat jelzésű gombbal zárolhatja a felvételt akár a készítése közben, vagy a galéria nézegetésekor is. A zárolt felvételek archiválódnak és védetté válnak. Amennyiben később úgy dönt, hogy mégis eltávolítaná őket, elég feloldani a felvételeket és máris törölheti azokat kézzel, a megszokott módon.

LCD kijelző magyar menüvel

Az áttekinthető 2,7″ LCD kijelző megkönnyíti és élvezetessé teszi a TrueCam A7s autós kamera kezelését. Nem számít, hogy épp videót készít vagy csak régebbi felvételeket nézeget, a kijelző kiváló áttekintést nyújt Önnek. A kamera menüje teljesen magyar és emellett egyszerű felépítéssel is rendelkezik, ami nagyban hozzájárul a kamera intuitív kezelhetőségéhez.

Mozgásérzékelő

A TrueCam autós kamera akkor is vigyáz az autójára, amikor Ön nincs jelen. A mozgásérzékelőnek köszönhetően a kamera azonnal megkezdi a feljátszást, amint a szenzor mozgást észlel. Amennyiben valaki beleütközne az autójába, vagy egyéb kárt tenne abban, Önnek mindenről rögzített bizonyítékai lesznek, ráadásul a legjobb minőségben. A rendőrség kezébe ezután egyértelmű bizonyítékokat adhat, olyan részletekkel mint az autó rendszáma, illetve az elkövető arca.

Cserélhető polarizációs és UV szűrők (kiegészítő)

A TrueCam A7s autós kamerához vásárolhat speciális cserélhető szűrőket, konkrétan polarizációs CPL illetve UV szűrőt. Ezek a szűrők védik az objektívet és még jobb képminőséget biztosítanak. A polarizációs CPL szűrő kiiktatja a kellemetlen fényhatásokat, visszatükröződéseket és mentesíti az Ön felvételeit az elülső szélvédő zavaró tükröződésétől. Az UV szűrő pedig szükség esetén élénkít és teltebb színeket biztosít, aminek köszönhetően a kép természetesebbnek hat. A szűrők nem részei az alapcsomagnak!

Éjszakai üzemmód

Felvételt készíteni gyenge fényviszonyok között, alkonyatkor, vagy akár éjjel, nem jelent a TrueCam A7s autós kamera számára semmilyen problémát. A kiváló optika minőségi és tiszta felvételeket biztosít akár éjjel is. Nem kell tehát korlátozva éreznie magát, és teljesen biztos lehet benne, hogy az ezzel az autós kamerával készített felvételek mindig minőségiek lesznek.

HDR funkció

A HDR (high dynamic range) funkciónak köszönhetően az Ön kamerája megbirkózik a nagy kontrasztarányú helyzetekkel is. Tipikus példa az ilyen kiegyensúlyozatlan fényviszonyokra a fény és az árnyék kontrasztja, illetve az éjszakai úttest a szembejövő autók megvilágításában. A HDR funkció minőségi felvételt biztosít az ilyen helyzetekben is.

Szoftveralkalmazás – videó, illetve a gyorsaság, terhelés és az útvonal térképen való megjelenítése. Minden egy helyen.

LCD kijelző azonnali kikapcsolása

Amennyiben a kijelző zavarná Önt, vagy a szemébe világítana, mindössze egy gombnyomással, egyszerűen kikapcsolhatja. Természetesen hasonló módon újra be is lehet azt kapcsolni. Továbbá a beállításokban kiválaszthatja az automatikus kikapcsolást is, amikor is egy megadott időintervallum után a kijelző magától alvó üzemmódba kapcsol.

Hang azonnali kikapcsolása

A kamera minőségi mikrofonnal rendelkezik, azonban ha például hirtelen csörög a telefonja, és Ön nem szeretné rögzíteni a telefonbeszélgetést, mindössze egy gombnyomással, azonnal kikapcsolhatja a hang feljátszását. A gomb ismételt megnyomásával pedig újra aktiválhatja a hangrögzítést.

Azonnali fénykép

Az autós kamera speciális készenléti gombbal rendelkezik fényképezés esetére. Amennyiben felvételkészítés közben gyorsan fényképre lenne szüksége, nem kell semmit sem bonyolult módon átállítania, elég csak egyszerűen megnyomni a fényképezés gombot. A TrueCam A7s autós kamera szoftveralkalmazásának köszönhetően egy gombnyomással fényképet készíthet akár régebbi videófelvételekből is.

Fényerő-szabályozás

A TrueCam A7s fedélzeti kamera a fényerő-szint széles skáláját kínálja Önnek, melynek köszönhetően pontosan kiválaszthatja a kívánt értéket. A felvétel megkezdése előtt az LCD kijelzőn meggyőződhet róla, hogy a kiválasztott érték valóban megfelel-e az igényeinek.

Sofőr nevének kiírása

Ezt a funkciót főként azok fogják értékelni, akiknek az autóját több ember használja, illetve akik céges autót birtokolnak. Az autós kamera memóriájába beírhatja a sofőr nevét, aki épp használja az autót, így elkerülheti a későbbi nem kívánatos félreértéseket. Szükség esetén tehát könnyen azonosítani tudja majd, hogy ki vezette az autót. A funkció bekapcsolását követően a sofőr neve azonnal megjelenik a felvételen.

Kép 180°-os elforgatása

A TrueCam A7s autós kamerához nem kell alkalmazkodnia, hanem épp ellenkezőleg, a kamera alkalmazkodik Önhöz. Állítsa be igényei szerint úgy, hogy az autóban ne zavarja Önt. A kamera akár fejjel lefelé is képes felvételt rögzíteni, elég kiválasztani a 180°-al elforgató üzemmódot, és elfordul a menü, a kép, illetve minden további információ a képernyőn, hogy Ön azokat a klasszikus nézetben láthassa.

LED megvilágítás

A TrueCam A7s kamera LED fényforrással rendelkezik, aminek főként gyenge fényviszonyok között veheti hasznát. Amennyiben például egy éjszakai balesetet kell dokumentálnia, elég egyszerűen kivenni a kamerát a tartóból, és a LED megvilágításnak köszönhetően megszerezheti a szükséges fényképes bizonyítékokat, napszaktól és környezettől függetlenül.

Háttérvilágítású gombok

A kamera éjszaki használatának maximális kényelmét biztosítják a háttérvilágítású gombok, melyek sötétben is tökéletesen láthatóak. Önnek tehát nem kell semmilyen más fényforrást használnia a kamera kezeléséhez. Amennyiben ez a funkció zavarná Önt, a háttérvilágítást természetesen bármikor kikapcsolhatja.

A sebesség igény szerinti kiírása

Amennyiben szeretne igazán autentikus felvételeket készíteni, melyeken számos hasznos információ látható, akkor megjelenítheti az autó aktuális sebsségét is. Ezt a funkciót bármikor kikapcsolhatja és a sebességről készített adatokat elmentheti magáncélú felhasználásra akár olyan formában is, hogy azok csak szoftveralkalmazás segítségével legyenek megjeleníthetők.

A pozíció igény szerinti kiírása

A TrueCam A7s kamera egyik további érdekes funkciójának segítségével megjelenítheti a videófelvételen az autó aktuális helyzetét. Ezt a GPS-modul teszi lehetővé. Amennyiben nem szeretné, hogy ez az információ látható legyen a felvételen, elég kikapcsolni ezt a funkciót, amivel a pozícióról rögzített adatokat elmentheti magáncélú felhasználásra akár olyan formában is, hogy azok csak szoftveralkalmazás segítségével legyenek megjeleníthetők.

Együttműködés a Google Maps-szal

A TrueCam A7s autós kamera a GPS felhasználóbarát kezeléséhez a Google Maps szolgáltatást használja, melynek köszönhetően áttekintést nyerhet az utazás menetéről. Amennyiben gyakran utazik nagyobb távolságokra, a rögzített adatoknak köszönhetően valós képet kap az autó sebességéről és az egyes útvonalak hosszáról, amiket utólag részletesen elemezhet. Ennek a funkciónak különösen a sportolók és a profi sofőrök veszik hasznát.

Szoftveralkalmazás

A modern TrueCam A7s autós kamera egy okos és rendkívül hasznos szoftveralkalmazást kínál. Segítségével egy képernyőn jelenítheti meg az aktuális felvételt, az útvonalat a Google Maps térképen, a sebesség grafikonját és a gravitációs terhelést, amit a kamera belső G-szenzora rögzít.

A TrueCam A7s egy első osztályú kamera, ami profiknak és igazi ínyenceknek ajánlott.