TrueCam A5s

Professzionális autós kamerát keres? Ne keresse tovább…

A konzolnak köszönhetően megszűnik a kamera bonyolult és nehézkes mindennapi telepítése. Nincs kábelezés, nem kell keresni a megfelelő szöget. Ez a fekete doboz képes rögzíteni a nap folyamán autója körül felmerülő veszélyes vagy nem megfelelő eseményeket. A kamerát egy 2020*-as továbbfejlesztett chippel szereltük fel, így még jobb felvételeket készít. A GPS alkalmazás és az együttműködő Google Térkép segítségével részletesen elemezheti a már megtett útvonalak részleteit. A TrueCam A5s ideális asszisztens gyönyörű felvételek készítéséhez is, azokról a helyekről, amerre az autó halad.

*Az új chippel ellátott kamerák már kaphatók minden TrueCam kereskedőnél

TrueCam A5s

A TrueCam A5s autós kamera elülső nézetből. LED megvilágítás, a tartó intelligens rögzítése és minőségi optika.

Nagyít

TrueCam A5s

A TrueCam A5s autós kamera oldalnézetből, ahonnan jól látszik a memóriakártya-nyílás és a HD televízióhoz vagy számítógéphez való csatlakozást szolgáló kimenet.

Nagyít

TrueCam A5s

A speciális tartónak köszönhetően, amibe a töltőkábel is csatlakozik, a TrueCam A5s autós kamera telepítése egyszerű és praktikus. A kamera mindennapi felhelyezése gyorsabb nem is lehetne, csak „bepattintja“ a tartóba és már indulhat is.

Nagyít

TrueCam A5s

A TrueCam A5s kamera vezérlése intuitív, gyors és teljesen magyar. A legfontosabb funkciókat egy gombnyomással aktiválja akár felvétel készítése közben is.

Nagyít

A Truecam A5s egy professzionális autós kamera. Védi Önt és leparkolt autóját is.

Új szenzor a full HD képek nagyobb élességéért

Új szenzorral fejlesztettük a kamerát, hogy még több részletet rögzítsen. A rendszámtáblák, a járókelők és az emberi arcok bizonyítékként felhasználható felvétele, éjjel-nappal. Az autós kamera Full HD 1080p felvételeket készít. A nagy felbontást akkor értékeli majd, ha kicsit nagyítani kell a videót.

Sebességmérő funkció

A TrueCam A5s kamera egy újdonsága a SEBESSÉGMÉRŐ funkció. Segítségével követhető az aktuális sebesség és irány (iránytű formájában) a kijelzőn. Ezek mellett a természetesen továbbra is figyelmeztet, ha sebességmérő kamera közeledik. A kijelzőn megjelenik a megengedett sebesség, mutatja a hátralevő távolságot és jelezz gyorshajtás esetén. A SEBESSÉGMÉRŐ funkció képernyővédőnek is választható, hogy a kijelző ne legyen zavaró, például éjszakai vezetés esetén.

GPS-modul

A TrueCam A5s GPS-modullal rendelkezik. A pozíció rögzítésén kívül méri és menti az autó sebességét is. Beállíthatja, hogy a sebsség megjelenítődjön a videófelvételen, vagy csak a GPS logba mentődjön el. Amennyiben nem szeretné, hogy a sebesség látható legyen a felvételen, elég kikapcsolni ezt a funkciót. A rögzített adatokat egy alkalmazásnak köszönhetően utólag bármikor megjelenítheti a Google Maps-on.

Sebességmérő radar detektor

A TrueCam A5s kamera egy olyan funkcióval is rendelkezik, ami figyelmezteti Önt a sztacionáris-, szakasz- és a piros lámpán való áthajtást figyelő radarokra, és az egyéb helyekre, ahol különösen érdemes óvatosnak lenni. Adatbázisunk több mint 33 ezer ilyen helyet tartalmaz Európa 36 országában, illetve Oroszországban. A hangutasítások figyelmeztetik a sofőrt a veszélyre, illetve a megengedett sebesség túllépésére. Az adatbázis teljes mértékben pontos, frissítéseit ingyenesen rendelkezésre bocsájtjuk. Az alapértelmezett hang lecserélhető Karel Zima színész vicces kommentárjaira.

Gyors mindennapi felhelyezés

Napi szintű használat során fontosnak tartjuk, hogy a kamera felhelyezése ne vegye el sok idejét. A tartó és a töltőkábel gépjárműben való állandó elhelyezése megkíméli Önt a kamera bonyolult mindennapi felhelyezésétől, a mindennapi kábelbekötésektől és a felvétel szempontjából ideális pozíció keresésétől. A kamerát csak egyszerűen bepattintja a tartóba és már indulhat is.

Végtelenített feljátszás

A TrueCam A5s autós kamerának köszönhetően folyamatosan videózhat. A memória betelte után a fedélzeti kamera elkezdi felülírni a legrégebbi felvételeket. Így nem kell attól tartania, hogy megszakad az aktuális felvétel, ha betelik a memória. Szükség esetén zárolhat bizonyos videókat illetve fényképeket, ezzel védve őket a felülírás ellen.

G-szenzor

A G-szenzor, azaz terhelés-érzékelő vagy gravitációs szenzor, egy olyan berendezés, ami grafikon formájában három térbeli tengely mentén rögzíti a mozgás irányát, és amennyiben valaki beleütközik az autójába, pontosan rögzíti, hogy honnan érkezett az ütés. Ezeket az adatokat később bármikor visszanézheti a GPS lejátszóban. Ennek a szenzornak köszönhetően a kamera felismeri ha ütközés történt, ezért automatikusan zárolja az aktuális felvételt a törlődés ellen.

Videó zárolása

Amennyiben szeretné megőrizni az aktuális videót, elég megnyomni a lakat gombot, amivel zárolja a felvételt és megakadályozza annak felülírását más felvétel által. Ezt a gombot bármikor használhatja, felvétel készítése közben vagy a galéria nézegetésekor is, kialakítva ezzel egy bizonyos felvételekből álló válogatást archiválás illetve későbbi felhasználás céljából. A videót vagy fényképet később bármikor feloldhatja és kézzel törölheti.

LCD kijelző magyar menüvel

A TrueCam A5s fontos részét képezi az LCD kijelző, amelynek köszönhetően ellenőrizheti a fekete doboz által készített aktuális felvételt, visszanézhet régebbi videókat, illetve szükség szerint beállíthatja a kamera funkcióit. A TrueCam A5s fedélzeti kamera vezérlőmenüje teljesen magyar, így annak használata során nem kell nehézségektől tartania. Maga a menü egyszerű és könnyen érthető struktúrával rendelkezik.

Mozgásérzékelő

Az Ön autós kamerája automatikusan megkezdi a feljátszást, amint az érzékelő mozgást észlel, és felvételt készít. Ennek köszönhetően rögzít bárkit, aki kárt akarna tenni leparkolt autójában, vagy annak közelében bármilyen veszélyes dolgot művelne. Ilyen esetekben egyértelmű bizonyítekkal fog rendelkezni, legyen szó a tettes kilétéről vagy az elkövető autójának rendszámáról.

Cserélhető polarizációs és UV szűrők

A TrueCam A5s autós kamera esetében lehetősége nyílik polarizációs CPL vagy UV szűrő használatára, amit csak egyszerűen rögzít az objektívre. A polarizációs CPL szűrő kiiktatja a visszatükröződést, így az Ön felvételei mentesülnek a nem kívánatos fényhatásoktól, főként az elülső szélvédő visszatükröződésétől. Az UV szűrő teltebbé és élénkebbé teszi a színeket, sötétíti az égboltot és megszünteti a távoli horizont homályosságát. A cserélhető szűrők nem részei az alapcsomagnak.

Éjszakai üzemmód

Hogy teljesen biztos lehessen abban, hogy a fekete doboz minőségi képet készít bármilyen fényviszonyok között, a TrueCam A5s kamera a legkiválóbb optikával rendelkezik és úgy van beállítva, hogy éjszaka is a lehető legjobb felvételeket készítse. Videózni illetve fényképet készíteni éjjel, vagy gyenge fényviszonyok között, a kamera számára nem jelent semmilyen problémát.

Szoftveralkalmazás – videó, illetve a gyorsaság és az útvonal térképen való megjelenítése. Minden egy helyen.

LCD kijelző azonnali kikapcsolása

Egy praktikus funkciónak köszönhetően ki- és bekapcsolhatja az LCD kijelzőt, ha az a vezetés közben zavarná Önt, vagy a szemébe világítana. A kijelző kikapcsolható kézzel, mindössze egy gombnyomással, de akár egy megadott időintervallum beállításával is, ami után a kijelző automatikusan energiatakarékos, alvó üzemmódba kapcsol.

Hang azonnali kikapcsolása

Egy praktikus funkciónak köszönhetően ki- és bekapcsolhatja a hang feljátszását. Csak Önön múlik, hogy a felvételhez szeretné-e rögzíteni a hangot vagy sem, például ha épp telefonál.

Azonnali fénykép

Ha olyan helyzetben találja magát, hogy igazán gyorsan kell fényképet készítenie, akkor az az utolsó amire szüksége van, hogy időt vesztegessen a funkciók átkapcsolásával, vagy a menü megnyitásával. Ezért a TrueCam A5s kamerán található egy olyan gomb, amelynek a megnyomásával a kamera azonnal fényképet készít. Nem szükséges tehát változtatni a beállított üzemmódon. Továbbá ezt a funkciót használhatja akár videó készítése közben is.

Fényerő-szabályozás

A fényviszonyok megfelelő kezelése érdekében a menüben beállíthatja az expozíciós érték, azaz EV, nagyságát. A TrueCam A5s fedélzeti kamera számos fényerő-szintet kínál Önnek. A fényerő kézi beállítását követően az LCD kijelzőn azonnal ellenőrizheti, hogy a beállított érték megfelel-e az elvárásainak, vagy tovább kell azon pontosítania.

Sofőr nevének kiírása

Ez egy különösen hasznos funkció, főleg akkor, ha az Ön céges autóját több sofőr is használja. A kamera memóriájába elmentheti mindegyikük nevét, így egy esetleges komplikáció során könnyen azonosíthatja az érintett sofőrt. Amennyiben ez a funkció be van kapcsolva, a felvételen megjelenítődik a sofőr neve.

Kép 180°-os elforgatása

A TrueCam A5s fedélzeti kamera alkalmazkodik ahhoz, hogy hogyan helyezi fel. Rögzítheti bátran akár fejjel lefelé is. Amennyiben ezután kiválasztja a 180°-al elforgató üzemmódot, akkor analóg módon elfordul a kép, a menü és minden, ami a kijelzőn megjelenik, tehát Ön mindent a megszokott módon fog látni. Továbbá a videó és a fénykép is helyes irányban kerül rögzítésre.

LED megvilágítás

Éjszakai videó illetve fénykép készítéséhez a TrueCam A5s autós kamera LED megvilágítással rendelkezik, ami úgynevezett segédfényként szolgál. Ez egy különösen hasznos funkció, főként egy éjszakai baleset dokumentálásához, amikoris a kamerát a tartóból kivéve használhatja azt klasszikus digitális fényképezőgépként a károk és az egyéb bizonyítékok rögzítéséhez.

Háttérvilágítású gombok

A TrueCam A5s kamera éjjel is jól lát, azonban az emberekről sajnos ez nem mondható el. Hogy sötétben se okozzon gondot a fekete doboz kezelése, minden gomb háttérvilégítással rendelkezik. Ennek köszönhetően nem kell más fényforrást használnia a kamera vezérléséhez vagy a beállítások változtatásához. Amennyiben nincs szüksége a háttérvilágításra, könnyedén kikapcsolhatja ezt a funkciót.

A sebesség igény szerinti kiírása

A TrueCam A5s kamera számos funkciójának egyikével beállíthatja, hogy az autó sebessége megjelenjen-e a videófelvételen vagy sem. Csak az Ön igényein múlik, melyik lehetőséget választja.

Az autó pozíciójának igény szerinti kiírása

A GPS-modul többek között lehetővé teszi a kocsi helyzetének megjelenítését. Amennyiben nem szeretné, hogy az autó pozíciója látható legyen a felvételen, elegendő deaktiválni ezt a funkciót.

Együttműködés a Google Maps-al

A TrueCam A5s fedélzeti kamera a GPS felhasználóbarát kezeléséhez a Google Maps szolgáltatást használja, melynek köszönhetően áttekintést nyerhet az utazás menetéről. Amennyiben gyakran utazik nagyobb távolságokra, a rögzített adatoknak köszönhetően valós képet kap az autó sebességéről és az egyes útvonalak hosszáról, ami alapján könnyedén kiválaszthatja a legeffektívebbet.

Szoftveralkalmazás

A TrueCam A5s modellbe olyan szoftveralkalmazást telepítettünk, mellyel egy képernyőn jelenítheti meg a videót, a Google térképet és a sebesség grafikonját. Továbbá a G-szenzornak köszönhetően az alkalmazás megjeleníti a gravitációs mozgást is, amit a G-szenzor érzékel.

A TrueCam A5s autós kamera professzionális használatra, illetve lelkes autórajongóknak ajánlott!